måndag 13 augusti 2012

Jobbarhelg med pajavslut

Det är nog den skönaste dagen som finns, dagen man gått av helgen och vet att det är tre veckor till nästa gång! Nu är det gjort... Dessa helger domineras av jobb hela nätterna och sovning hela dagarna, och inte mycket mer. Associal är ordet:-)

Jag tyckte att helgen skulle avslutas med lite "gofika". Valet föll på paj. Jag brukar göra smulpaj, men jag är inte riktigt nöjd med mitt smulpajsrecept (någon som har ett bra recept??). Tillslut blev det ett klassiskt recept för gallerpaj med äpple, men utan äpple. Istället blev fyllningen bär. Här kommer recept och bild, varsågod:
Very Berry paj (10 portioner)
100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl färska eller tinade hallon och jordgubbar
3 msk blåbärssylt
kokos
Lägg bären mellan två hushållspappersark och tryck till. Bären ska bli lite "mosiga", och safta av sig en del på papperet.
Rör smör och socker smidigt med en trägaffel/sked. Tillsätt ägget och rör. Arbeta sedan in mjöl, bakpulver samt vaniljsocker till en ganska kladdig deg.
Tryck ut 2/3 delar av degen i en pajform, och häll på bären. Fördela sylten jämt över bären, och strö kokos över hela härligheten.
Kavla ut den resterande degen på mjölar bakbord och skär remsor som du lägger som galler över pajen.
Grädda på 175 grader i 30 minuter. Servera med god vaniljsås!

Påväg till jobbet strax.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar