måndag 9 juli 2012

Regn och sol, sol och regn

Jag förstår inte hur vädret kan slå om så fullständigt med så tvära kast. Först ösregnar det och sedan strålar solen, men sekunden efter öppnar sig himlen igen. Den svenska sommaren:-)

Under helgen har det varit Latitud57 i hamnen. I fredags var vi nere med Molly och såg på Jill Johnsson. Det var så mycket folk man känner som man inte sett på länge. Det blev att vi gick två meter träffade någon att prata med, gick två meter till då vi träffade nästa. Det tog alltså ett tag att komma fram till scenen och tillbaks från den...
På lördagen var jag och Matte på fest, med Mirja och Fredde. När vi gick ner till området spelade Magnus Uggla.
Här är festflickorna: Anna, Mirja och jag!

Igår kväll blev det bakning. Röda muffins:-) Jag har funderat på dessa läckerheter länge, men har inte kommit till skott. En mycket speciell len smak karaktäriserade sammetsmuffinsen.
Röda sammetsmuffins (20 st)
Smet:
125 g smör
3,5 dl socker
2 ägg
 1/2 dl kakao
1 flaska röd karamellfärg (30-40 ml)
5,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2,5 dl filmjölk
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk bikarbonat
Topping:
100 g rumsvarmt smör
7 dl florsocker
250 g Philadelphia färskost
Förbered två muffinsbleck med pappersformar, och sätt ugnen på 200 grader. Vispa med hjälp av elvisp smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör kakao och karamellfärg till en massa i en separat skål, och häll massan i smeten. Vispa noga!
Sikta ihop mjöl, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa ner mjölblandningen i smeten i omgångar varvat med filmjölken.
Blanda vinäger och bikarbonat i ännu en separat skål. Tillsätt i smeten och vispa noggrant.
Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda i ca 14-17 min (tills muffinsen känns fasta då du trycker lätt på dem).
Låt muffinsen svalna något och placera dem sedan på galler för att svalna.
Gör nu toppingen. Använd åter elvispen och vispa ihop smör och florsocker på låg hastighet, till en pudrig blandning utan smörklumpar.
Tillsätt färskosten och vispa försiktigt tills det är blandat. Öka hastigheten och vispa glasyren luftig.
Bred nu topping på de svalnade kakorna med hjälp av en spatel (ca 2 msk per muffin).
Dekorera med en smulad muffin eller strössel. AVNJUT tillsammans med en kopp te!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar