söndag 1 juli 2012

En nästan helt perfekt dag

Igår tog Matte och jag en skön sovmorgon. När vi tillslut steg upp sken solen från klarblå himmel, lycka! Vi tog det lugnt en stund till det var dax att hämta Molly.

Väl hos svärföräldrarna blev vi bjudna på mat. Hemgjorda kåldolmar med rårörd lingon, himmelskt:-) Det bjuds alltid på så god mat hos dem. Ofta hederlig husmanskost.

När vi kom hem tog vi oss en stund i solen. Och när det blev för varmt hoppade vi i poolen för lite plask ock lek. Molly trillade och hamnade helt under vattnet, men hon var snabbt på fötter igen.

Vi bestämde oss för att tända grillen till kvällen. Medan grillen blev grillfärdig passade jag på att röra ihop en muffinssmet och grädda västerbottenmuffins och ädelostmuffins.

Muffins med ost (10 st av varje)
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
5 tsk bakpulver
1/2 msk oregano och timjan
100 g rumsvarmt smör
4 dl mjölk
riven västerbottenost
grönmögelost
fikonmarmelad
Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver och kryddor i en skål. Tillsätt smöret och mjölken. Knåda snabbt ihop degen med händerna.
Klicka ut lagom stora klickar (ca 2/3 av formen) i vanliga muffinsformar. På 10 av muffinsen strör du sedan rikligt med västerbottenost. På resterande muffins gör du en ordentlig fördjupning i mitten. Klicka en liten klick marmelad i fördjupningen. Ovan på marmeladen trycker du i en bit grönmögelost. Nyp ihop muffinsen lite slarvigt runt ost- och marmeladfyllningen'
Grädda dessa godbitar i 10 min på 250 grader.

Den färdiga middagen såg ut enligt följande. Med vinmarinerad grillad karré, rostade nypotatis, tzatziki, ett par närodlade körsbärstomater samt givetvis muffinsen:-)

Dessvärre slutade kvällen inte lika perfekt, men det är en HELT annan historia...!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar