tisdag 25 september 2012

Äppel toffe paj och ett fullspäckat schema

Tiden rusar iväg just nu. Det är verkligen fullt ös, och det känns härligt! Hösten ger ny energi. Visserligen är det kyligare och mörkare, men å andra sidan går vi mot jul och luften är frisk och klar (inte idag då det duggregnar dock).

En stunds vila i solen på motorhuven.
Vi är i skogen, mamma, jag och hundarna som leker.
 
En annan sak som jag äääääälskar med hösten är de svenska äpplena. Jag passade på att införskaffa ett gäng och göra paj på. Det blev Äppelpaj med kola... mmmmmmm!
Appeloffe pie (6 pers)
4-5 st fina röda äpplen
kanel
100 g smör
1,5 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
3-4 st fyrkantiga vaniljfudge (finns i lösvikt)
 
Kärna ur, skala och skiva äpplena tunt.
Täck botten av en ugnsfast form med klyftorna, och strö kanel över.
Häll smör, socker, mjöl, bakpulver, vanilj och vatten i en bunke och arbeta ihop det hela till en smulig deg.
Smula först fudgen över äpplena och smula sedan över degen.
Grädda på 225 g i 15 min. Vaniljvisp är ett säkert kort att servera till:-)

Voliá!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar